Johannis si maidanezii



Sa-si adune Johannis cainii maidanezi si sa si-i bage incur! Poate asta este o solutie viabila pana la urma pentru cele 3000 de patrupede din oras. Intr-un comunicat de presa el acuza ideea de a eutanasia maidanezii ca fiind una barbara, in neconcordanta cu timpul in care traim. Pai sa ma scuzi, domnule primar prim vice presedinte PNL, fost FDGR-ist, fost inspector scolar, dar Germania la care tot aspiri matale, a scapat de aceasta problema tot prin “barbarie”, doar ca pe vremea in care neamtul punea osul la treaba si extirpa comunitarii, nu existau atatea ONG-uri si legi pentru protectia animalelor. Si nu exista nici ciuta aia de Brigitte Bardot, sex simbolul anilor 60, care intre timp a devenit zoofila (emaptizand doar cu maidanezii din micul Paris). Asadar Germania isi poate permite acum sa aiba o legislatie bullet-proof in (si in) privinta maidanezilor. Doar ca noi suntem la cativa kilometri distanta de Germania si la cativa zeci de ani buni. Asadar noi trebuie sa recurgem la masuri drastice si imediate in toate problemele noastre,nu sa actionam ca in vest. Daca actionam ca in vest, primim “like” de la Merkel, Holland si FMI, insa o sa batem pasul pe loc multi ani de-acum incolo.

Dar ca sa despic firul in patru, desi s-au spus atatea despre maidanezi (probabil, nu ma uit la TV), eu zic asa:
  • Maidanezul este un caine salbatic, care desi poate fi domesticit, el traieste in haite si imparte zona lui / habitatul sau cu cel al omului.
  • Fiind un animal salbatic, el actioneaza ca atare. Vaneaza in haita, isi protejeaza teritoriul si comunica cu ceilalti membrii ai haitei.
  • Relatia caine salbatic/maidanez si om este dependenta si unidirectionala. Ei au nevoie de noi ca sa supravietuiasca in mediul urban. Nu gasesc de mancare, mor. Sau, rectific: Nu gasesc de mancare,mori! – asa e mai corect!
  • Aceste animale sunt dotate cu o inteligenta superioara parsilor (de ex.) sau gainilor “gat golas de Transilvania” asadar ei sunt (pot fi) vicleni, fac “puppy eyes” (de unde si vorba) cand se simt incoltiti, iar cand empatia nu functioneaza – musca.
Ce se intampla acum cu acesti maidanezi? Primarul nostru zice ca sunt prinsi si dusi la un centru in Gusterita, unde sunt sterilizati si inregistrati. Daca in termen de 2 saptamani nu ii adopta nimeni, sunt dusi inapoi de unde au fost ridicati. Planul, spune domnia sa, Johannis cu “i”, este viabil doar ca dureaza cativa ani.Timpul a dovedit ca acesti maidanezi sunt foarte rezistenti.... Sa mori tu?! Nu pot sa cred! Oare credea cineva ca o sa dispara in 2-3 ani? In functie de talie si rasa, un caine traieste intre 7-15 ani, deci cat sa mai asteptam? Sunt la fel de rezistenti ca si tiganii, aceeasi constructie, acelasi croi: paraziti ai societatii. Care-i diferenta dintre ei? Ca unii fura si altii merg in 4picioare, in schimb nici unul nu produce nimic util societatii in care traieste.

Dar, sa nu confundam strachinile. Mie imi plac cainii.Cainii cu stapan. Si eu am un caine si imi place de el. E educat. E cel mai bun prieten al omului pentru ca e educat. Dar asta nu inseamna ca daca imi plac cainii pot tolera toate jigodiile.

Solutie propusa de mine: (pentru ca alta data cand am enuntat anumite probleme nu am adus si o solutie la ele, ca sa nu raman dator,iata aici propunerea mea)

  • Perfect de acord cu termenul de 2 saptamani de gratie din momentul in care sunt prinsi. In aceste doua saptamani, ONG-uri si centrul respectiv vor face tot ce e posibil ca maidanezii sa-si gaseasca stapan. Viitorul stapan trebuie sa fie verificat daca isi poate permite sa ia in proprietate un maidanez. De asemenea acesta trebuie sa se angajeze ca il va intretine pe tot parcursul vietii, ocazional prezentandu-se cu patrupedul la control.
  • Daca in termen de 2 saptamani ONG-urile si centrul nu au gasit solutii pentru adoptie, cainele va avea 3 variante: sa fie dus la Johannis acasa, sa fie exportat in tarile din Asia care au caine in meniu sau sa fie eutanasiat.
  • La fel ca in vest, mi-as dori ca oamenii responsabili cu hranirea maidanezilor (dar aici as include si incurajarea cersetoriei) sa plateasca pedepse constand in zile de munca in folosul comunitatii. Ca bani poate nu au (mai ales babetele ce hranesc cainii) dar cu o matura sigur s-ar descurca.
  • As externaliza serviciul de hingeri din cadrul primariei deoarece cred ca nu si-ar face bine treaba sub comanda domnului sas.
Iar pentru cei cu inima zdrobita,care simt un gust amar cand citesc textul meu....va rog sa iesiti din bula aceea in care ati intrat, o lume roz in care canta celebrul anonim Mihai Constantinescu – iubiti si cainii vagabonzi. Uitati-va in jur, iesiti prin cartiere, iesiti seara, e ok?



Si mai e ceva! Fir-ar mama voastra de stapani de caini! Iesiti cu cainele la plimbare, desi majoritatea sunteti niste ipocriti si iesiti cu animalul doar ca sa isi faca nevoile.... si la un moment dat, caine fiind, se duce undeva pe iarba si se caca. Ok. Ce se intampla apoi? Nimic! Plecati ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Dar tot se intampla ceva apoi, va spun eu! Eu merg spre masina si trecand prin iarba din fata blocului calc in cacatul cainelui tau. Moment in care, daca te-as vedea acolo,mi-as sterge talpa de fata ta! Ia in pana mea o punga in mana si strange cacatul dupa caine, ca-i a tau!

Hai, pace dobitoacelor!