Să ne bronzăm natural



Acum ca a venit vara, putem in sfârșit să ne bucuram de soare, de zile calduroase, de o ploaie calda, de toate minunățiile ăstea. Poate că în ultima vreme a fost mai înnorat, poate ca a fost mai rece decât în alți ani, însă indiferent cum ar fi fost, nu ai dreptul să mergi să te bronzezi...la solar!!!

Cui nu-i place bronzul?! (retorică) Și mie imi place să mă bronzez. Mi se pare un accesoriu fain pe timpul verii, iar cu timpul am dezvoltat și anumite strategii de cum să mă bronzez mai eficient, între ce ore, câte minute...etc.
Dar ca să înțelegeți de ce scriu acestea: am avut în lista de prieteni (pâna acum 30 de minute) o gagicuță, o fătucă, care tocmai a lăsat întregii lumi de știre că ea se află momentan la un salon de bronzat, un fel de grill uman, tigaia dry cooker de pițipoance. Pe langă faptul că nu pot să înțeleg de ce lumea merge la asemenea tâmpenii de aparate, care nu dăunează sănătății doar pentru că sunt relativ recent apărute și rezultatele se vor vedea în câțiva ani (exact ca la placile de azbest) , sunt de-a dreptul bulversat de decizile unora de a frecventa aceste cuptoare pe vatră în plină vară! Este absolut incredibil. Plus de asta, mai și primești întrebări din partea lor (tocmai ca să le răspunzi printr-un compliment, să se simtă mai bine, mai bronzate, mai ...) :
- Ooo, ce bronzat ești! Unde te-ai bronzat așa?
- Unde? La soare in pana mea, că nu în față la laptop pe facebook. Afară, acolo unde este lumină naturală, de la discul ăla mare, galben și rotund de pe cer, de-i zice lumea ”Soare”, de imită și el cum poate efectele unui solar din ăla la care mergi tu cu neamu tau cu tot de pițipoancă fir-ai a dracului!
Să zicem că ești narcisistă și că îți iubești corpul. E perfect, ne bucurăm pentru tine. Dar dacă-ți consideri corpul un templu de frumusețe, de ce nu-l hranești cu cele mai bune lucruri? De multe ori cele mai bune lucruri sunt gratis: apa, soare, somn, dragoste (ma refer la sex, dragostea costă! ), râs, etc. În schimb tu dormi 5 ore pe noapte, bei cola, te bronzezi la solar, dragoste mai răruț că-i mai drăguț (că you’re playing hard to get) și te trezești azi mâine că ai pungi sub ochi, cearcăne, icter de la cola aia ce ți-a nenorocit ficatul, psoriazis, riduri si un mic cancer de piele pe alocuri, iar ca sa fie peisajul complet, mai iei și un BTS (nu, nu e vorba de Banca Transilvania) după câteva luni de stat pe tușă.
Deci, corpul uman are și el un organ mare și greu pe numele său: piele. Ai grijă de organul ăsta cum ai grijă de stomac, de ficat și de ochii din cap! Dacă ești în stare să mă contrazici, luând apărarea saloanelor de bronzat, susținând că sunt sănătoase, înseamnă că ori ai un salon de bronzat, ori mergi la așa ceva și ți-au fiert ăia creierii in cuptor, dispărându-ți orice urmă de circumvoluțiune, ori ești prea prost/proastă. Dacă cumva te regăsești la a doua sau a treia variantă de raspuns, contez pe tine că te vei descurca să-mi dai unfriend! Baftă! Ne vedem la Raliul Sibiului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu